fb-pixel

Marketplaces voor meubels en woonartikelen. Waar kan je het beste meubels en woonartikelen verkopen? Wat zijn de beste marketplaces voor meubels en woonartikelen?

        

Door Kevin van der Eijk


Gepost op april, 2022


Wil je een e-commerce business beginnen in het meubel categorie? Of ben je al actief in het meubelverkoop en ben je benieuwd naar welke marketplace je jouw business zou kunnen uitbreiden. Dan is dit artikel voor jou, we behandelen in deze blog alle marketplaces speciaal voor het verkopen van meubels en woonartikelen. We zullen elke marketplace zo volledig mogelijk beschrijven, dit doen we zodat je voor jouw business kan bepalen via welk verkoopkanaal je wil gaan verkopen.


1. Bol.com & Amazon

Als je het over marketplaces hebt, is het onmogelijk om niet aan Bol.com of Amazon te denken. Nou zijn deze marketplaces natuurlijk niet direct gespecialiseerd op het gebied van meubels en woonartikelen, maar toch bieden ze wel een enorme hoeveelheid producten aan binnen deze categorie. Als je nog niet verkoopt op een van deze twee mega kanalen dan zijn deze marketplaces de overweging sowieso al waard. In twee andere artikelen behandelen we wat het betekend om te verkopen via deze kanalen en welke kosten erbij komen kijken.


Lees meer over de kosten van verkopen op bol.com

Lees meer over verkopen op Amazon

logo Bol logo Amazon

2. Fonq

Fonq is naar eigen zeggen de online winkel die helpt bij het inrichten van je huis. Ze hebben een zeer breed assortiment specifiek voor meubels en woonartikelen. Omdat Fonq zo'n specifieke categorie aan producten heeft geselecteerd zijn ze ook best selectief in het soort verkopers- of producten wat ze op hun marketplace toelaten. Om te beginnen met verkopen moet je een acceptatie verzoek doen, zodra Fonq interesse heeft in jouw producten dan zullen ze contact met jou opnemen.


logo Fonq

3. Blokker

Binnen Nederland is Blokker een bekende naam binnen retail voor huishouden en wonen. Blokker heeft afgelopen jaren ook flink gewerkt aan hun online marketplace. Door middel van Blokker Connect hebben ze het gemakkelijk gemaakt voor externe verkopers om hun producten via hun online marketplace aan te bieden. De Blokker is met zo’n 4 miljoen bezoekers per maand zeer geschikt voor het verkopen van jouw meubels en woonartikelen.


logo Blokker

4. Etsy

Etsy is het creatieve platform waar miljoenen shoppers op zoek gaan naar unieke producten om rechtstreeks bij creatieve ondernemers te kopen. Etsy heeft een uitgebreid assortiment in huis, wonen en decoratie. Dit internationale verkoopplatform is echt gefocust op unieke producten en de doelgroep is hier ook specifiek naar op zoek. Zodra jouw producten in deze categorie vallen is dit dus de perfecte marketplace voor jou.


logo Etsy

5. HomeDeco

HomeDeco is een marketplace puur gefocust op woon- en tuindecoratie en meubels. Deze Nederlandse marketplace trekt zo’n 1 miljoen bezoekers per maand waarvan 250.000 unieke bezoekers, die allemaal op zoek zijn naar woon en decoratie artikelen binnen veel verschillende categorieën. Omdat HomeDeco met de aangeboden producten veel wooninspiratie aan klanten brengt, er dus ook een grote groep vaste bezoekers die terugkomt voor deze service.


logo HomeDeco

6. Houzz

Houzz is een Amerikaanse website en community voor het inrichten van je huis. Ze proberen hun klanten en leden te inspireren en nodigen ook uit elkaar te inspireren. Met Houzz Pro wordt je als ondernemer of interieur adviseur onderdeel van deze community en kun je zeer doelgericht een grote doelgroep met interesse en passie voor interieur en wonen bereiken. Houzz is in een groot gedeelte van de wereld actief en ondertussen ook in meerdere landen binnen Europa.

logo Houzz

7. VidaXL

Op VidaXL word van alles verkocht voor in en om het huis. Met ruim 120 miljoen unieke bezoekers per jaar die specifiek opzoek zijn naar producten voor in en om het huis weet je zeker dat jouw product hier het juiste publiek bereikt. VidaXL heeft redelijk lage commissie kosten en bied de mogelijkheid om je producten in 27 Europese landen te verkopen.

logo VidaXL

8. Urban outfitters

Urban Outfitters is een bekende lifestyle retailer, met als doel een meer urban culturele kijk op lifestyle artikelen. Urban Outfitters is vanwege hun assortiment en cultuur wat populairder bij een jonger publiek. Wanneer je met jouw producten een wat jongere doelgroep wil bereiken is Urban Outifitters dus een uitstekende marketplace. Als verkoper zul je gebruik maken van de Urban Outfitters Market, een platform speciaal voor de verkopers.

logo Urban Outfitters

9. Kaufland

Via Kaufland verkoop je producten op de grootste en snelst groeiende marketplace van Duitsland. Als uitsluitend Nederland je targetgroep is dan kun je beter voor een andere marketplace gaan, mocht je toch ook Duitstalige landen willen bereiken dan is Kaufland de oplossing. Met maar liefst 32 miljoen maandelijkse bezoekers is deze marketplace een echte publiekstrekker voor jouw producten.

logo Kaufland

10. Conforama

Conforama is de grootste interieurleverancier van Frankrijk en probeert zich steeds verder door Europa uit te breiden. Hun marketplace heeft een speciaal platform ingericht voor ondernemers om hun business te beheren. Conforama staat bekend om kwaliteitsmeubels en heeft dan ook strenge kwaliteit criteria opgesteld voor verkopers waar ze aan moeten voldoen.

logo Conforama

Multichannel verkopen

Verkoop je nou al op een van deze marketplaces of webshops? Overweeg dan om multichannel te gaan verkopen. Dat houd in dat je buiten je huidige kanaal je verkoop uitbreid naar meerdere kanalen. Maak bijvoorbeeld verstandig gebruik van al die actieve bezoekers en consumenten van een marketplace reus als Bol.com of Amazon.

Hoe bewaar je overzicht als je multichannel verkoopt?

Als je Multichannel verkoopt, is het gemakkelijk je overzicht te verliezen. Doordat er vanuit verschillende kanalen orders binnenkomen kan het zijn dat je met voorraad of totale winst in de knoop komt. Met de tools van FiveX zorgen we dat je bij het verkopen op meerdere verkoopkanalen toch je overzicht behoud over je business. Binnen onze software brengen we alle data, verkopen, voorraad en e-mails samen tot een overzicht. Zo maakt het niet uit via welk platform een product verkocht wordt, want uiteindelijk wordt dit met FiveX volledig inzichtelijk gemaakt.


Beschikbare koppelingen FiveX

Staat die van jou er niet tussen? Laat het ons graag weten.

Krijg direct inzichten in jouw meubel verkoop.  Probeer gratis en vrijblijvend 10 dagen alle tools. AanmeldenAndere artikelen


Kostenberekening voor bol.com zakelijk verkopen. Hoe krijg ik al mijn kosten inzichtelijk?

De verkoopprijs van een product bestaat uit veel verschillende kosten en door alle kosten en commissies kan het berekenen van de opbrengst soms lastig zijn. In deze blog vindt je alles over de verschillende kosten en een winstcalculator waarmee je eenvoudig de winst en het break-even punt kunt berekenen.

Hoe verover je organische topposities binnen je verkoopplatformen? Optimaliseer je producten en maak jezelf zichtbaar.

Het lijkt soms lastig om jezelf zichtbaar te maken op online verkoopkanalen met duizenden tot miljoenen verkopers, zoals Bol.com of Amazon. Dit artikel gaat over de manieren waarop jij als verkoper met je producten toch op een organische manier kunt ranken.

5 onmisbare tips om meer te verkopen tijdens en na feestdagen.

Voor alle verkopers is het van belang je voldoende voor te bereiden op feestdagen, je wil natuurlijk geen verkopen mislopen door slordige voorbereiding op speciale dagen voor de e-commerce. Lees in dit artikel alle tips voor het succesvol inspelen op feestdagen.

© FiveX B.V.